Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Senin, 30 Maret 2020

Resep Mini Kek Batik Milo

Mini Kek Batik Milo ~ memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita, salah satunya sobat. Mereka memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Berikutnya merupakan gambar seputar Mini Kek Batik Milo yang dapat kalian jadikan wawasan.

Mini Kek Batik Milo kamu mampu membuat Mini Kek Batik Milo manfaatkan 4 bahan 9 langkah. Inilah cara anda untuk membuatnya.

Bahan-bahan untuk memasak Mini Kek Batik Milo

  1. Sediakan juga Secawan Milo.
  2. Anda perlu Setengah cawan susu pekat.
  3. Kamu butuh 150 g Biskut Marie Tiger.
  4. Sediakan juga 1/3 Buttercup.

Langkah cara membuat Mini Kek Batik Milo

  1. Patah-patahkan Biskut Marie tu dulu. Patah 2 jer pun boleh.
  2. Panaskan periuk anda. Saya guna periuk yang tak mudah melekat tu. Api dapur jangan besar sangat. Kawal api dapur anda.
  3. Masukkan buttercup dalam periuk dan cairkan..
  4. Masukkan milo dan kacau sehingga cair dan sebati.
  5. Masukkan susu pekat dan kacau sehingga sebati.
  6. Masukkan Biskut Marie dan kacau sehingga sebati.
  7. Sebati semua, tutup api dapur dan terus masukkan ke dalam bekas kecik atau container kecik (yang telah disapu buttercup supaya tak melekat) Jangan lambat buat kek batik ni.
  8. Guna sarung tangan plastik dan tekan-tekan kek batik dalam bekas sehingga rata. Biarkan sekejap sehingga sejuk, baru boleh masukkan ke dalam peti ais. Selepas 2-3 jam, boleh dimakan ler tu.
  9. Is doneeeeeeeeee. Senang jer tau. Tak payah buat seloyang besar kalau buat untuk sendiri. Kalau nak sedekah kat jiran, boleh ler buat besar2.

Begitulah pembahasan Mini Kek Batik Milo terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport kami dengan cara share postingan artikel blog ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga mem-bookmark halaman website ini dengan judul Mini Kek Batik Milokonten ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga artikel ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label