Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Minggu, 15 Maret 2020

Resep Kek lapis prune(kukus)

Kek lapis prune(kukus) ~ memang saat ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Next adalah gambar berkaitan dengan Kek lapis prune(kukus) yang bisa kalian jadikan inspirasi. Prune Layer Cake or Kek Lapis Prune Thanks for watching Dapur Kota Singa, thumbs up if you like this video and subscribe to my channel Visit my blog @ http. Kemudian, ambil sedikit adunan warna hijau dan ratakan di dalam loyang tersebut. Setelah masak lapisan pertama, cucuk beberapa.

Kek lapis prune(kukus) Boleh bayang tak rasanya macam mana bila masuk ke dalam mulut ? Mentega dipukul dengan gula hingga kembang. Boleh cuba resipi kek lapis kukus masam manis yang sedap. kamu mampu membuat Kek lapis prune(kukus) memanfaatkan 10 bahan 8 langkah. Inilah langkah-langkah untuk memasaknya.

Komposisi untuk memasak Kek lapis prune(kukus)

  1. Siapkan juga 250 gm butter/marjerin(pelangi).
  2. Silahkan kamu siapkan 80 gm gula kastor.
  3. Persiapkan 6 biji telur B.
  4. Silahkan kamu persiapkan 1/4 sudu kecil perisa vanila.
  5. Silahkan sobat siapkan 50 gm kaya.
  6. Kamu membutuhkan 130 gm susu pekat.
  7. Sobat juga memerlukan 30 gm horlick.
  8. Kamu butuh 30 gm susu tepung*.
  9. Sobat juga memerlukan 150 gm tepung gandum*.
  10. Kamu perlu buah prune secukupnya.

Adunan kek gebu warna-warni yang dilapiskan asam masam yang menarik mata.yang Jom semak resipi perkongsian dari Lieya Saad ini. Resepi Kek Lapis Kukus Cream Cheese Resepi Marble Cheese Cake Kukus Resepi Kek Mentega Cheese Kukus Resepi Kek Mentega Keju. Sebenarnya kek ni dayang buat tahun lepas lagi. Dah tayang pun kat FB tapi x tulis lagi resepinya.

Langkah cara memasak Kek lapis prune(kukus)

  1. Sediakan bahan².
  2. Ayak bahan yg bertanda*.
  3. CARA Putar mentega dan gula kastor sehingga berkrim. Masukkan telur dan perisa vanila..
  4. Masukkan kaya dan susu pekat. Satukan horlick, susu tepung dan tepung gandum dan tuangkan ke dalam bancuhan. Adun hingga sebati..
  5. Bahagi adunan kepada 3 bahagian (1 bahagian diwarnakan dengan pewarna kuning, 1 bahagian diwarnakan dengan warna hijau dan 1 bahagian diwarnakan warna oren.).
  6. Tuangkan adunan kuning ke dalam loyang 7 inci x 7 inci yang dilapik dengan kertas tahan bakar dan taburkan prune. Kukus selama 10 minit dan angkat..
  7. Tuangkan pula adunan warna oren dan taburkan prune di atasnya. Kukus semula 10 minit lagi. Ulangi langkah ini untuk warna yang lain sehingga siap. Bahagian akhir sekali dikukus selama 20 minit..
  8. TIPS: • Enak dinikmati kek ini selepas sehari dikukus kerana ia akan lebih lembap..

Keunikan kek dengan lapisan warna warni ini pasti menimbulkan selera siapa yang melihatnya. Walaupun cara masakannya sedikit leceh, bahan yang diperlukan tidaklah susah. Hanya menggunakan beberapa jenis bahan yang sedia ada di rumah. Kek jenis ini mempunyai dua rasa rasa coklat dan rasa yang keju, tetapi kita akan bercakap tentang rasa keju dan membuatnya juga masalah yang sama, yang membezakannya apabila mencampurkan bahan-bahan ke dalam campuran. Kek, Mari kongsi resepi popular di Malaysia dan Asia.

Begitulah pembahasan Kek lapis prune(kukus) terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel website ini bermanfaat suport saya dengan cara bagikan postingan artikel blog ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga menandai halaman website ini dengan judul Kek lapis prune(kukus)konten ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga postingan ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label