Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Minggu, 03 Mei 2020

Step by step membuat Kek batik mudah

Kek batik mudah ~ memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. Berikutnya adalah gambar seputar Kek batik mudah yang dapat kalian jadikan wawasan. Harap u guyzz sentiasa sihat d bulan ramadhan nie. Resepi kek batik ni lebih simple, crunchy dan tidak menggunakan telur. Selamat mencuba dan jangan lupa subscribe😊.

Kek batik mudah Do note that Mudah.my is NOT affiliated in any way with. Kek Batik ialah pencuci mulut yang popular di Malaysia, agak beza seperti kek-kek lain cara buat kek batik amatlah mudah sebab ianya antara kek yang tidak perlu dibakar. Pasti ada yang bertanya resepi kek batik dan cara nak buat macamana supaya jadi lembut, rangup dan gebu? kamu sanggup memasak Kek batik mudah gunakan 5 bahan 5 langkah. Inilah cara anda untuk membuatnya.

Bumbu dan bahan untuk memasak Kek batik mudah

  1. Kamu siapin 1 paket biskut marie (saya guna jenama Tiger).
  2. Selain itu juga tambahkan 1 buku butter 250g (saya guna jenama buttercup).
  3. Anda membutuhkan 1/2 tin susu pekat.
  4. Silahkan sobat siapkan 200 g milo.
  5. Sediakan juga 1 sudu kecil esen vanila.

Kenapa saya buat jadi keras dan mengapa jadi cair tak menjadi walaupun simple? Kek Batik adalah antara manisan yang paling mudah nak dihasilkan. Menggunakan bahan-bahan yang ringkas malah ia juga tidak memerlukan ketuhar. Cukup sekadar ada kuali dan loyang.

Step by step cara memasak Kek batik mudah

  1. Patahkan biskut marie kepada beberapa bahagian.
  2. Cairkan butter dan masukkan esen vanila.
  3. Kemudian tambahkan milo ke dalam butter yang telah cair tadi, kacau sehingga butter dan milo sebati dan pekat.
  4. Masukkan biskut marie yang telah dipatah-patahkan tadi ke dalam adunan butter & milo yang telah sebati. Gaul sehingga semua roti marie tadi bersalut dengan adunan milo..
  5. Then, letak dalam loyang. Mampatkan dan masukkan ke dalam fridge. Lepas dah sejuk boleh potong dan makan.. Selamat mencuba!.

Biskut meri dipatah-patahkan kepada empat bahagian (asingkan). Tahukah anda, menurut kajian, dengan menikmati sepotong kek dapat mengurangkan rasa stress manusia. Batik cake (Malay: Kek batik) is a type of Malaysian fridge cake dessert inspired by the tiffin, brought in the country by the British during the colonial era, and adapted with Malaysian ingredients. This cake is made by mixing broken Marie biscuits combined with a chocolate sauce or runny custard made with. Kek batik coklat adalah di antara menu pilihan apabila ada jamuan seperti potluck.

Begitulah pembahasan Kek batik mudah terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel website ini bermanfaat suport saya dengan cara share postingan artikel website ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga menandai halaman website ini dengan judul Kek batik mudahpostingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga konten ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label