Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Minggu, 17 Mei 2020

Cara memasak Kek Pisang Lembut Gebu

Kek Pisang Lembut Gebu ~ memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita, salah satunya kalian. Mereka memang telah terbiasa menggunakan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Seterusnya adalah gambar tentang Kek Pisang Lembut Gebu yang dapat Anda jadikan wawasan. Kali ni saya nak kongsikan #resepi #kekpisang lembut dan gebu, yang sangat mudah disedikan. Kali ni Hafiz nak kongsi resepi mudah. Kek Pisang Blend Moist Gebu Sedap.

Kek Pisang Lembut Gebu Sejak akhir-akhir ini, memang ramai yang 'terjebak' dengan resepi kek pisang. Di Malaysia, kek pisang telah menjadi kegemaran semua golongan kerana rasanya yang lemak, lembut, dan tidak terlalu manis. Tips Membuat Bolu Kukus Pisang Lembut Mengembang. anda dapat membuat Kek Pisang Lembut Gebu pakai 9 bahan 2 langkah. Inilah step by step untuk memasaknya.

Bahan-bahan untuk memasak Kek Pisang Lembut Gebu

  1. Kamu membutuhkan 1 biji telur gred B.
  2. Kamu perlu 1 cawan gula pasir.
  3. Kamu membutuhkan 1 cawan minyak masak.
  4. Kamu perlu 1 cawan pisang lenyek.
  5. Sediakan 1 sudu soda bikarbonat.
  6. Anda Memerlukan 1 sudu baking powder.
  7. Anda membutuhkan 1 sudu ovelatte.
  8. Silahkan sobat siapkan 1 penutup botol esen vanila.
  9. Anda membutuhkan 1 1/2 cawan tepung gandum.

Jenis pisang lain sebenarnya juga bisa digunakan dalam cara membuat kue bolu pisang ini, tetapi hasilnya nanti tidak selembut menggunakan kedua jenis pisang diatas. Assalamualaikum semua Anda semua peminat kek pisang? Ita memang sangat minat dan suka dengan kek pisang, baunya yang harum dan rasanya yang lembut memang membuatkan bila makan, ita akan makan tanpa henti. Selalunya kek pisang ni susah sikit nak jadi.

Step by step cara membuat Kek Pisang Lembut Gebu

  1. Blender semua bahan..
  2. Tuang ke dlm loyang yg siap dsapu mnyk masak. Bakar suhu 220°c api atas bawah selama 30mnit. Suhu 190°c bahagian atas shaja selama 5mnit. Siap utk dhidangkn..

Bergantung pada jenis pisang yang kita guna. Tak semua jenis pisang sesuai untuk buat kek. Kalau salah jenis pisang dan salah cara buatnya kek pisang ni selalu jadi mampat. Tapi resepi yang ni senang sangat dan insya Allah jadi gebu dan lembut. Kek pisang ni kalau makan berkali pun tidak pernah menjemukan.

Begitulah pembahasan Kek Pisang Lembut Gebu terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan situs ini bermanfaat suport kita dengan cara bagikan postingan artikel situs ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga mem-bookmark halaman website ini dengan judul Kek Pisang Lembut Gebukonten ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga postingan ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label