Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Senin, 06 Juli 2020

Tutorial memasak Vietnamese Rolls (Grilled Chicken)

Vietnamese Rolls (Grilled Chicken) ~ memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita, salah satunya kamu. Mereka memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. Next merupakan gambar seputar Vietnamese Rolls (Grilled Chicken) yang bisa sobat jadikan contoh.

Vietnamese Rolls (Grilled Chicken) anda sanggup membuat Vietnamese Rolls (Grilled Chicken) menggunakan 9 bahan 8 langkah. Berikut step by step untuk memasaknya.

Bahan dan bumbu untuk memasak Vietnamese Rolls (Grilled Chicken)

  1. Kamu perlu Kertas beras (rice-paper).
  2. Sobat juga memerlukan Timun jepun*.
  3. Kamu membutuhkan Lobak merah*.
  4. Persiapkan (dihiris nipis memanjang).
  5. Anda perlu Salad (baby romaine) - koyak tengah.
  6. Sediakan Suun (direndam dalam air panas).
  7. Sediakan Daun ketumbar (buang batang).
  8. Sediakan Air untuk rendam kertas beras.
  9. Silahkan kamu persiapkan Isi ayam di gril.

Langkah cara memasak Vietnamese Rolls (Grilled Chicken)

  1. Sediakan bahan-bahan. Isi ayam digril dihiris. Suun yang telah kembang ditos habis air nya..
  2. Isi sedikit air ke dalam pinggan, sekadar boleh merendam kertas. Hanya tekan sekejap sahaja keseluruhan kertas ke dalam air dan terus angkat. Goncang2 kertas untuk buang lebihan air. (sy guna kertas beras saiz 16cm - kecil).
  3. Mulakan dengan sebelah salad, suun, lobak dan timun. Kertas adalah bersaiz kecil jadi letak bahan dalam kuantiti sedikit..
  4. Jarakkan hirisan ayam dan daun ketumbar. Gulung sekali, padat, sampai pada ayam. Lipat kiri dan kanan kertas..
  5. Gulung sampai hujung. Proses meletak inti sejurus kertas dibasahkan hendaklah dilakukan dengan cepat kerana kertas mudah melekat pada alas/pinggan. Kertas akan mudah koyak. Sedia dihidang sejuk bersama sos pilihan..
  6. Tips = Hanya sesaat rendam kan kertas dan terus angkat. Tekstur seperti kertas tulis A4. Kertas akan menjadi semakin lembut ketika proses meletak inti..
  7. Tips = Pastikan semua bahan sayuran yang di cuci dan dicelur ditos sehingga habis air nya. Bahan yang basah memudahkan kertas beras koyak. Tangan juga hendaklah kering..
  8. Tips = Jangan isi inti yang banyak kerana kertas akan koyak ketika menggulung. Saiz 16cm sy gunakan adalah kertas kecil, jadi kuantiti inti dan sayuran mesti seperti yang ditunjukkan dalam langkah-langkah di atas..

Begitulah pembahasan Vietnamese Rolls (Grilled Chicken) terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel website ini bermanfaat suport kita dengan cara bagikan postingan artikel situs ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga menandai halaman blog ini dengan judul Vietnamese Rolls (Grilled Chicken)artikel ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga konten ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label