Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Selasa, 05 Mei 2020

Panduan membuat Kek Marble Merah Jambu

Kek Marble Merah Jambu ~ memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. Berikutnya merupakan gambar tentang Kek Marble Merah Jambu yang dapat kalian jadikan inspirasi.

Kek Marble Merah Jambu anda dapat membuat Kek Marble Merah Jambu pakai 8 bahan 6 langkah. Inilah cara anda untuk membuatnya.

Bumbu dan bahan untuk memasak Kek Marble Merah Jambu

  1. Kamu butuh 1 cawan mentega.
  2. Silahkan sobat siapkan 3/4 cawan gula kastor.
  3. Silahkan sobat persiapkan 3 biji telur gred B.
  4. Silahkan kamu persiapkan 1 1/2 tepung gandum.
  5. Siapkan juga 1 sudu teh serbuk penaik.
  6. Silahkan sobat persiapkan 2 sudu besar susu pekat.
  7. Silahkan kamu siapkan 1 sudu teh esen vanila.
  8. Silahkan sobat siapkan Pewarna merah.

Intruksi cara membuat Kek Marble Merah Jambu

  1. Pukul gula dan mentega sehingga kembang..
  2. Masukkan telur sebiji demi sebiji. Pukul sehingga kembang..
  3. Masukkan susu pekat, esen vanila, serbuk penaik. Masukkan tepung gandum. Kaup balik guna spatula sahaja..
  4. Bila dah sebati. Bahagi adunan kepada dua bahagian. Satu bahagian kekalkan warna asal dan satu bahagian masukkan pewarna merah sedikit untuk menghasilkan warna pink. Lapisi ikut citarasa..
  5. Bakar dalam oven selamat 40minit dengan suhu 180 darjah celsius..
  6. Rupa bentuk dah siap. Sekali lagi diingatkan guna loyang saiz 6” untuk dapat hasil kek yang elok bersesuaian sukatan. Selamat mencuba..

Begitulah pembahasan Kek Marble Merah Jambu terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport kami dengan cara share postingan artikel situs ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga menandai halaman blog ini dengan judul Kek Marble Merah Jambukonten ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga konten ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label