Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Minggu, 26 April 2020

Panduan membuat Kek batik leleh

Kek batik leleh ~ memang saat ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Seterusnya adalah gambar tentang Kek batik leleh yang bisa kalian jadikan wawasan. Kak Munah juga pandai membuat Kek Batik dan keknya terkenal. Ibu DANNY, Datin Salha menguruskan butik. First time cuba nak buat KEK BATIK COKLAT LELEH.

Kek batik leleh Larutkan gula, susu pekat,serbuk koko,milo dengan air panas. Bila butter dah cair, masukkan campuraan serbuk koko tadi. Keluarkan kek batik yang telah disejukkan dan tuang bahan hiasan ini di atas kek batik tersebut. anda dapat memasak Kek batik leleh gunakan 6 bahan 4 langkah. Inilah step by step untuk memasaknya.

Bahan dan bumbu untuk memasak Kek batik leleh

  1. Silahkan sobat siapkan Biskut marie.
  2. Siapkan juga Setengah butter.
  3. Anda Memerlukan 1 cawan serbuk koko.
  4. Anda membutuhkan 1 cawan serbuk milo.
  5. Anda Memerlukan 1 cawan susu pekat.
  6. Kamu perlu Sedikit air.

Nota Kaki: SHARE Resepi Kek Batik Marie Leleh ini dengan kawan-kawan anda supaya mereka boleh turut sama mencubanya. << Dapatkan Resepi Kek Pelangi di sini. Terkenal dengan sikap peramah dna ringan tulang, Kak Munah juga pandai membuat Kek Batik. Community Kek batik ni makin lama dalam peti ,makin sedap kan. Sebab dalam kek batik cheese ni ada penggunaan telur, jadi untuk hilangkan hanyir telur adalah gunakan esen vanilla.

Step by step cara memasak Kek batik leleh

  1. First, korang patahkan biskut marie and susun dalam loyang. Biskut tak kesah nak guna yang coffee or biasa..
  2. Then, cairkan butter. Masukkan susu, koko and milo. Bila dia dah sebati, biar dia betul2 panas baru isi atas biskut tu. So nanti bila siap, takde la kek batik tu keras. Sebab dia dah kembang kena yang kita masak panas tu..
  3. Pastu susun lagi biskut batik tu utk lapisan kedua. Repeat lagi step 1. Buat la berapa lapis korang nak..
  4. Last sekali utk topping tu, tambah la sikit lagi milo yang dibancuh dgn susu dan air. Baru dia meleleh. Kemudian tekan biskut tu bagi dia mampat. Sejukkan dalam peti and its ready to serve ❤️.

Selain tu , jangan lupa buang mata telur yang sebabkan bau hanyir. Cara untuk kenal pasti adalah tengok yang jenis berlendir merah dalam putih telur. Banyak-banyak kek, kek batik lah kek yang paling senang nak buat dalam dunia. Nota: Topping tu saya guna coklat yang beli di kedai Eco saja, double boiled dengan secawan fresh cream kacau sampai sebati. Tunggu sampai suam baru curah ke atas kek batik.

Begitulah pembahasan Kek batik leleh terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport saya dengan cara share postingan artikel situs ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga mem-bookmark halaman blog ini dengan judul Kek batik lelehpostingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga konten ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label