Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Senin, 16 Maret 2020

Tutorial memasak Soft marble kek #johor

Soft marble kek #johor ~ memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita, salah satunya sobat. Mereka memang sudah terbiasa menggunakan internet di HP untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Seterusnya adalah gambar tentang Soft marble kek #johor yang dapat sobat jadikan wawasan.

Soft marble kek #johor anda bisa membuat Soft marble kek #johor pakai 7 bahan 5 langkah. Inilah cara anda untuk memasaknya.

Bahan dan bumbu untuk memasak Soft marble kek #johor

  1. Persiapkan Bahan-bahan 250gm butter.
  2. Silahkan sobat persiapkan 200 gm gula kaster.
  3. Kamu siapin 4 biji telor - guna gred A ataupun B.
  4. Sobat juga memerlukan 1/2 cawan susu cair atau fresh segar.
  5. Anda membutuhkan 250 gm tepung naik sendiri-.
  6. Sediakan (kalau nak guna tpg gandum tambah kan 1 kecil baking powder).
  7. Silahkan kamu persiapkan 1 sudu kecil esen vanilla 1 sd bsr ovelet.

Intruksi cara membuat Soft marble kek #johor

  1. Cara- Caranya SAPUKAN LOYANG 7" PERSEGI DENGAN SEDIKIT BUTTER DAN ALASKAN DENGAN BAKING PAPER..
  2. Butter dgn gula kaster di pukul hingga kembang dan gebu..
  3. Masukkan tepung berselang seli dengan susu sampai habis..kaup balik kan dengan menggunakan spatula sampai sebati..
  4. Bahagikan adunan dan warnakan mengikut citarasa dan corakkan.(bila nak letak ummi main tompok² pastu lorek kan kiri kana kanan kiri 😀).
  5. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu suhu 140°C selama 45 minit @ atau cucuk dgn.lidi kalau dh kering makna dh masak....

Begitulah pembahasan Soft marble kek #johor terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan website ini bermanfaat suport saya dengan cara share postingan artikel website ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga menandai halaman blog ini dengan judul Soft marble kek #johorkonten ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga postingan ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label