Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Senin, 08 Juni 2020

Resep Kek Batik Chocolate Ganache

Kek Batik Chocolate Ganache ~ memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita, salah satunya sobat. Mereka memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. Selanjutnya merupakan gambar mengenai Kek Batik Chocolate Ganache yang dapat Anda jadikan ide.

Kek Batik Chocolate Ganache kamu sanggup membuat Kek Batik Chocolate Ganache gunakan 14 bahan 5 langkah. Inilah langkah-langkah untuk membuatnya.

Komposisi untuk memasak Kek Batik Chocolate Ganache

  1. Siapkan juga Bahagian kek batik.
  2. Siapkan juga 600 g biskut marie.
  3. Anda butuh 200 g butter.
  4. Selain itu juga tambahkan 1 cawan milo.
  5. Siapkan juga 1 cawan susu pekat manis.
  6. Anda Memerlukan 1/2 cawan serbuk koko.
  7. Selain itu juga tambahkan 1/2 cawan air.
  8. Selain itu juga tambahkan 2 biji telur.
  9. Sobat juga memerlukan 1 sudu tea esen vanila.
  10. Siapkan juga Bahagian Chocolate Ganache.
  11. Anda Memerlukan 200 g milk compound (saya guna jenama beryls.
  12. Siapkan juga 200 ml whipping cream.
  13. Kamu butuh 1 sudu besar butter.
  14. Siapkan juga 1 sudu kecil hazelnut paste (nak bagi sedap macam cadbury).

Intruksi cara membuat Kek Batik Chocolate Ganache

  1. Masak butter smp cair, masak kek batik guna api kecik je ek. kemudian terus masukkan susu pekat. Kacau rata. 2. Masukkan pula milo dan serbuk koko. Kacau cepat2 tkt berketul. 3. Next masukkan telur, kacau dl bg rata dan baru masukkan air..
  2. 4. Last skali masukkan biskut. Kacau rata bg smua bskt bersalut coklat. Boleh tutup api..
  3. Terus masukkan smua ke dalam loyang saiz 10inci (alas plastik bg bskt x melekat dan seng tarik keluar) dan tekan2 padat..
  4. Masukkan semua bahan chocolate ganache ke dalam bekas yang boleh dimasukkan kedlm microwave. Panaskan dalam 3 minit. Kacaukan rata dan tuang chocolate ganache atas kek batik. Kemudian sejukkan kek di dalam peti sejuk selama 4 jam..
  5. Keluarkan kek dan biarkan suhu bilik sekejap bagi kek lembut sebelum senang untuk dipotong. ** Tips supaya potongan kek batik kemas pisau hendaklah direndam air panas dahulu dan lap.pastu potong kek..

Begitulah pembahasan Kek Batik Chocolate Ganache terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel website ini bermanfaat suport saya dengan cara share postingan artikel situs ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga menandai halaman blog ini dengan judul Kek Batik Chocolate Ganachepostingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga postingan ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label