Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Sabtu, 23 Mei 2020

Step by step membuat Kek Batik (merry-go-round)

Kek Batik (merry-go-round) ~ memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita, salah satunya kamu. Mereka memang sudah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. Selanjutnya merupakan gambar mengenai Kek Batik (merry-go-round) yang dapat Anda jadikan contoh.

Kek Batik (merry-go-round) anda mampu membuat Kek Batik (merry-go-round) mengfungsikan 9 bahan 9 langkah. Berikut langkah-langkah untuk membuatnya.

Bahan-bahan untuk memasak Kek Batik (merry-go-round)

  1. Persiapkan 450-500 g Biskut Marie.
  2. Kamu siapin 1 cawan Gula.
  3. Siapkan juga 1 cawan Serbuk koko.
  4. Anda perlu Milo 3-4 sudu.
  5. Anda perlu 250 g Buttercup.
  6. Silahkan kamu siapkan 1 tin Susu cair.
  7. Siapkan juga Garam secubit.
  8. Silahkan kamu siapkan 1 tbsp Esen vanilla.
  9. Silahkan sobat persiapkan Telur 2-3 biji.

Intruksi cara memasak Kek Batik (merry-go-round)

  1. Biskut Marie dipatahkan dua bahagian, asingkan..
  2. Telur 2 biji dipukul, asingkan..
  3. Gula, buttercup, serbuk koko, Milo, susu cair, garam, esen vanilla, dalam periuk. Panaskan & adunan dicairkan..
  4. Setelah sebati, masukkan telur. Sambil kacau adunan. Teruskan kacau supaya telur tidak berketul..
  5. Selepas beberapa minit, masukkan kesemua Biskut marie. Tutupkan api..
  6. Sebatikan adunan supaya bersalut dengan Biskut Marie..
  7. Sediakan loyang, letakkan adunan ke dalamnya..
  8. Tekapkan adunan, taburkan manik2 hiasan di atasnya..
  9. Setelah sejuk, masukkan ke dalam peti ais. Sedia untuk dihidang lepas semalaman 😎.

Begitulah pembahasan Kek Batik (merry-go-round) terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel website ini bermanfaat suport kita dengan cara bagikan postingan artikel situs ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga mem-bookmark halaman website ini dengan judul Kek Batik (merry-go-round)postingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga artikel ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label