Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Sabtu, 09 Mei 2020

Resep Kek Butter Pelangi #KekRaya #MingguKe5 #MaratonRaya

Kek Butter Pelangi #KekRaya #MingguKe5 #MaratonRaya ~ memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita, salah satunya kamu. Mereka memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. Next merupakan gambar berkaitan dengan Kek Butter Pelangi #KekRaya #MingguKe5 #MaratonRaya yang bisa Anda jadikan contoh.

Kek Butter Pelangi #KekRaya #MingguKe5 #MaratonRaya anda dapat membuat Kek Butter Pelangi #KekRaya #MingguKe5 #MaratonRaya pakai 8 bahan 4 langkah. Inilah langkah-langkah untuk membuatnya.

Bumbu dan bahan untuk memasak Kek Butter Pelangi #KekRaya #MingguKe5 #MaratonRaya

  1. Persiapkan 250 g butter.
  2. Siapkan juga 200 g gula castor.
  3. Kamu perlu 210 tepung kek.
  4. Kamu perlu 5 biji telur gred.
  5. Siapkan juga 1 sudu kecil esen vanila.
  6. Kamu perlu 1/2 sudu tea esen rose.
  7. Silahkan kamu siapkan Pewarna kuning,hijau & merah.
  8. Silahkan sobat persiapkan l.

Intruksi cara memasak Kek Butter Pelangi #KekRaya #MingguKe5 #MaratonRaya

  1. Alaskan loyang size 8x8 dgn baking paper. Pukul butter,gula,esen vanila & ros hingga kembang(putih).
  2. Panaskan oven suhu 180c. Bahagikan adunan kepada 3 bahagian dan isikan pewrna kegemaran. Kacau rata..
  3. Isikan adunan tadi ke dalam loyang.hentak loyang 2x. Selepas itu masukkan ambil lidi dan ukirlah sedikit..
  4. Bakar dengan suhu 175-180c (45-50 minit). Dah siap bakar sejukkan. Baru boleh dipotong. Selamat mencuba..

Begitulah pembahasan Kek Butter Pelangi #KekRaya #MingguKe5 #MaratonRaya terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel website ini bermanfaat suport saya dengan cara share postingan artikel website ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga menandai halaman website ini dengan judul Kek Butter Pelangi #KekRaya #MingguKe5 #MaratonRayapostingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga konten ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label