Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Minggu, 10 Mei 2020

Resep Kek Batik Chocolate Ganache

Kek Batik Chocolate Ganache ~ memang waktu ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita, salah satunya sobat. Mereka memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. Selanjutnya adalah gambar seputar Kek Batik Chocolate Ganache yang bisa kamu jadikan wawasan.

Kek Batik Chocolate Ganache anda sanggup membuat Kek Batik Chocolate Ganache pakai 14 bahan 5 langkah. Berikut step by step untuk memasaknya.

Bahan-bahan untuk memasak Kek Batik Chocolate Ganache

  1. Silahkan sobat siapkan Bahagian kek batik.
  2. Silahkan sobat persiapkan 600 g biskut marie.
  3. Anda membutuhkan 200 g butter.
  4. Sediakan 1 cawan milo.
  5. Persiapkan 1 cawan susu pekat manis.
  6. Kamu membutuhkan 1/2 cawan serbuk koko.
  7. Silahkan sobat persiapkan 1/2 cawan air.
  8. Persiapkan 2 biji telur.
  9. Silahkan sobat siapkan 1 sudu tea esen vanila.
  10. Sediakan Bahagian Chocolate Ganache.
  11. Silahkan sobat siapkan 200 g milk compound (saya guna jenama beryls.
  12. Silahkan kamu persiapkan 200 ml whipping cream.
  13. Anda Memerlukan 1 sudu besar butter.
  14. Sobat juga memerlukan 1 sudu kecil hazelnut paste (nak bagi sedap macam cadbury).

Step by step cara memasak Kek Batik Chocolate Ganache

  1. Masak butter smp cair, masak kek batik guna api kecik je ek. kemudian terus masukkan susu pekat. Kacau rata. 2. Masukkan pula milo dan serbuk koko. Kacau cepat2 tkt berketul. 3. Next masukkan telur, kacau dl bg rata dan baru masukkan air..
  2. 4. Last skali masukkan biskut. Kacau rata bg smua bskt bersalut coklat. Boleh tutup api..
  3. Terus masukkan smua ke dalam loyang saiz 10inci (alas plastik bg bskt x melekat dan seng tarik keluar) dan tekan2 padat..
  4. Masukkan semua bahan chocolate ganache ke dalam bekas yang boleh dimasukkan kedlm microwave. Panaskan dalam 3 minit. Kacaukan rata dan tuang chocolate ganache atas kek batik. Kemudian sejukkan kek di dalam peti sejuk selama 4 jam..
  5. Keluarkan kek dan biarkan suhu bilik sekejap bagi kek lembut sebelum senang untuk dipotong. ** Tips supaya potongan kek batik kemas pisau hendaklah direndam air panas dahulu dan lap.pastu potong kek..

Begitulah pembahasan Kek Batik Chocolate Ganache terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel blog ini bermanfaat suport saya dengan cara share postingan artikel situs ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga menandai halaman website ini dengan judul Kek Batik Chocolate Ganacheartikel ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga artikel ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label