Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Minggu, 03 Mei 2020

Panduan membuat Kek batik indulgence

Kek batik indulgence ~ memang waktu ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita, salah satunya sobat. Mereka memang telah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Seterusnya adalah gambar seputar Kek batik indulgence yang dapat kamu jadikan wawasan. Assalamualaikum, hari ni kami akan share beberapa KEBAIKAN COKLAT yang ramai tidak tahu 😆😉. Setiap kali bicara soal coklat pasti ramai yang. Produk lain : daging salai homemade & puding kek. 📦 postage/self pickup/delivery 🚗 area klang valley .

Kek batik indulgence Tips Kek Batik Indulgence tanpa perlu bakar, tanpa telur tetap LEMBUT dan tips potong kek cantik. Kek Batik Indulgence ni tengah hangat viral di laman-laman sosial dan grup masakan. Bagi anda yang nak cuba buat sendiri manisan enak ini, resipi perkongsian saudari Ainie Syeema ni boleh dicuba. kamu mampu memasak Kek batik indulgence menggunakan 11 bahan 11 langkah. Berikut step by step untuk membuatnya.

Bahan-bahan untuk memasak Kek batik indulgence

  1. Silahkan sobat siapkan 4 biji telur.
  2. Kamu butuh 2 cawan milo.
  3. Sediakan juga 1 sudu kecil esen vanila.
  4. Anda perlu 150 gm butter.
  5. Kamu butuh 1 cawan susu pekat manis.
  6. Sobat juga memerlukan 3 sudu besar susu pekat manis.
  7. Sediakan juga 3 sudu besar gula.
  8. Persiapkan biskut marrie 250grm.
  9. Silahkan kamu persiapkan cheese / whipping cream.
  10. Anda butuh 100 gm chocolat masakan.
  11. Silahkan kamu siapkan 250 grm choclat cadbury.

Bukan sekadar kek batik, namun resepi yang dikongsikan kali ini cukup memukau pandangan mata. OK sekarang kak ita kongsikan resepi kek Batik Indulgence Dan Cara buat rujuk video ya Selamat mencuba. Batik cake (Malay: Kek batik) is a type of Malaysian fridge cake dessert inspired by the tiffin, brought in the country by the British during the colonial era, and adapted with Malaysian ingredients. This cake is made by mixing broken Marie biscuits combined with a chocolate sauce or runny custard made with. Последние твиты от Abang Kek Batik (@shahrulhainan).

Step by step cara memasak Kek batik indulgence

  1. Putar/mixer 4 biji telur.
  2. Kemudian masukkan 2 cawan milo dan 1 sudu esen vanila.. em kebetulan esen cukup2 je.. 😅.
  3. Masukkan satu cawan susu pekat manis.. dan putar sebati...
  4. Panaskan kuali masukkan butter.. api biar kecil, masukkan adunan yg telah dimixerkan tadi...
  5. Kacau adunan hingga pekat dan likat...
  6. Setelah likat... masukkan biskut marrie yg telah dipatahkan dua atau patah empat.. dan gaul hingga sebati..
  7. Sediakan bekas.. untuk kita nak tekankan adunan hingga mampat.. dan sejukkan di peti sejuk seketika...
  8. Sementara itu buat topping.. keju.. keju ni khas nak buat whipping cream..letakkan 3 sudu besar pekat manis dan 3 sudu gula.. untuk nak dapatkan rasa manis keju... dan putar sehingga likat..
  9. Dah siap.. letakkan diatas kek batik.. dan sejukkan terlebih dahulu sehingga kenyal sebelum membuat topping choclat..
  10. Untuk topping seterusnya... panaskan pan secara double boiled.. masukkan choclat masakkan dan choclat cadbury.. gaul sehingga cair dan siap.untuk dituang ke lapisan atas..
  11. Erm..... dah sejukkan selama 5jam tu.. bolehlah hidang... nyum!!! 😋.

KEK BATIK CHEESE INDULGENCE : Open order from Monday-Friday, delivery on Saturday & Sunday. KEK BATIK INDULGENCE - makan sampai terpejam mata. Tips Kek Batik Indulgence tanpa perlu bakar, tanpa telur tetap LEMBUT dan tips potong kek cantik. Resepi Kek Batik Indulgence Cadbury inspirasi dari ibu Mr. Dessert yg mudah, kerana kita tak perlu guna bakar guna oven.

Begitulah pembahasan Kek batik indulgence terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport kami dengan cara share postingan artikel situs ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga menandai halaman website ini dengan judul Kek batik indulgencepostingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga konten ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label