Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Senin, 13 April 2020

Tutorial memasak Kek Pisang Kukus Berkeju

Kek Pisang Kukus Berkeju ~ memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. Next merupakan gambar tentang Kek Pisang Kukus Berkeju yang dapat kamu jadikan contoh.

Kek Pisang Kukus Berkeju anda bisa membuat Kek Pisang Kukus Berkeju mengfungsikan 11 bahan 4 langkah. Berikut step by step untuk membuatnya.

Bumbu dan bahan untuk memasak Kek Pisang Kukus Berkeju

  1. Silahkan kamu siapkan 2 biji pisang.
  2. Silahkan kamu siapkan 1/2 cawan tepung gandum.
  3. Selain itu juga tambahkan 1/4 cawan gula.
  4. Selain itu juga tambahkan 1/4 cawan minyak.
  5. Anda perlu 1 biji telur ayam Gred B.
  6. Kamu butuh 1/2 sudu teh soda bikarbonat.
  7. Sediakan 1/2 sudu teh serbuk penaik.
  8. Anda butuh 1/2 sudu teh esen vanila.
  9. Sediakan 1/4 sudu teh garam.
  10. Sobat juga memerlukan 10 gm kelapa parut.
  11. Anda butuh 10 gm keju cheddar (disagat).

Langkah cara memasak Kek Pisang Kukus Berkeju

  1. Masukkan telur dan gula. Pukul sebati selama 5minit. Kemudian masukkan minyak, pisang lenyek dan esen vanila. Pukul sebati selama 3minit. Akhir sekali masukkan tepung gandum, soda bikarbonat dan serbuk penaik. Pukul sebati selama seminit..
  2. Setelah adunan sebati. Boleh masukkan ke dalam acuan untuk dikukus..
  3. Letak parutan kelapa di permukaan adunan dan diikuti sagatan keju cheddar..
  4. Pengukus dipanaskan dan adunan kek dikukus selama 20minit atau sehingga masak. Sejukkan seketika dan sedia untuk dihidang..

Begitulah pembahasan Kek Pisang Kukus Berkeju terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport kita dengan cara share postingan artikel website ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga menandai halaman website ini dengan judul Kek Pisang Kukus Berkejupostingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga artikel ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label