Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Sabtu, 18 April 2020

Resep Kek Pisang Moist

Kek Pisang Moist ~ memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita, salah satunya sobat. Mereka memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Next merupakan gambar berkaitan dengan Kek Pisang Moist yang bisa Anda jadikan wawasan. Kek Pisang akan lebih moist dan sedap lepas sehari. Tapi kami terus potong dan terus makan kerana kebetulan Boy dan Mia ada di rumah. Jika ditanya pendapat saya, saya lebih suka kek pisang dari.

Kek Pisang Moist Cara menyediakannya sangat mudah berbanding kek-kek yang lain. Jom kami kongsikan resepi Kek Pisang Istimewa. Banana Moist Cake Alhamdulillah.hari ni sy share resepi banana Moist Cake yg sedap Dan mudah. anda sanggup memasak Kek Pisang Moist manfaatkan 12 bahan 4 langkah. Inilah step by step untuk memasaknya.

Bahan-bahan untuk memasak Kek Pisang Moist

  1. Silahkan kamu siapkan Bahan A (Diayak).
  2. Kamu siapin 2 cawan tepung naik sendiri.
  3. Kamu membutuhkan 1/2 sudu teh baking powder.
  4. Kamu siapin Bahan B (Blender).
  5. Selain itu juga tambahkan 3 biji Pisang Berangan.
  6. Kamu membutuhkan 3 biji telur saiz A.
  7. Anda butuh 1 sudu teh esen vanilla.
  8. Kamu siapin 1/2 cawan gula pasir.
  9. Silahkan sobat persiapkan 1/2 cawan gula perang.
  10. Anda Memerlukan 1 cawan minyak jagung / masak.
  11. Silahkan sobat siapkan 1/2 sudu teh garam.
  12. Silahkan sobat siapkan 1/2 @ sebiji Pisang untuk hiasan atas permukaan.

Cara nak buat kena tengok video sampai habis tau🥰 Resepi. Assalamualaikum semua Anda semua peminat kek pisang? Ita memang sangat minat dan suka dengan kek pisang, baunya yang harum dan rasanya yang lembut memang membuatkan bila makan. As Salam,- Tips dan Resepi Kek Pisang kekal Moist Walau Dibakar-Alhamdulillah.

Step by step cara membuat Kek Pisang Moist

  1. Panaskan oven 170° selama 15-20 minit terlebih dahulu..
  2. Campurkan bahan A & B. Kaup kan. Masukkan dalam loyang yang dilapik dengan baking paper @ sapukan dengan sedikit marjerin. Potong pisang dan letak atas permukaan sebelum masuk oven..
  3. Bakar 170° 35 minit. Bila dh berhenti. Jangan keluar kan terus dari oven. Biar dulu dalam 10-15 minit baru keluarkan. Takut kek terkejut & kecut. 😅.
  4. Siap!.

Cuti sekolah ni selain happy sebab tak payah rush bangun pagi-pagi. Sedap buat kedap-kudapan minum petang ngan kopi o kaw! Kek Pisang Moist By Kak Wan @ Resipicitarasawan Sumber : Mariana Zainal. Kek Pisang Blend Moist Gebu Sedap. Siapa suka makan kek pisang? patut cuba resipi yang sangat ringkas dan mudah ini.

Begitulah pembahasan Kek Pisang Moist terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel situs ini bermanfaat suport saya dengan cara share postingan artikel blog ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga mem-bookmark halaman blog ini dengan judul Kek Pisang Moistpostingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga konten ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label