Kek Marble Lembut ~ memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita, salah satunya kamu. Mereka memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. Berikutnya adalah gambar berkaitan dengan Kek Marble Lembut yang bisa kamu jadikan inspirasi.
anda mampu memasak Kek Marble Lembut memakai 8 bahan 12 langkah. Inilah cara anda untuk membuatnya.
Bahan dan bumbu untuk memasak Kek Marble Lembut
- Selain itu juga tambahkan 250 gm butter/majerin.
- Kamu siapin 1 cwn gula castor (xsuka manis blh kurangkan sikit).
- Kamu membutuhkan 4 bj telur gred A.
- Silahkan sobat persiapkan 2 cwn rata tepung naik sendiri.
- Kamu perlu (Kalau guna tepung gandum tambah 1 st membukit baking powder).
- Kamu butuh 1/2 cwn susu cair.
- Kamu membutuhkan 1 penutup botol esen vanila.
- Anda Memerlukan 2 sudu besar serbuk koko (jika suka... xnak boh xpe).
Langkah cara memasak Kek Marble Lembut
- Pukul butter dgn gula 12 minit....
- Masukkan esen vanila dgn telur satu persatu... pukul perlahan (setiap kali masukkan telur, pukul 1 minit)....
- Masukkan tepung naik sendiri n susu cair berselang seli sambil kaup balik adunan guna senduk....
- Bahagi adunan kpd beberapa bhgn yg anda suka... warnakan....
- Kalau nak tambah serbuk koko, bahagi dua adunan... 1 adunan campur serbuk koko... 1 adunan lg biarkan kosong....
- Lanser loyang size 7@8... letak baking paper....
- .
- Ceduk adunan dgn sudu... tompok2kan atau belang2kan... buat sampai habis....
- Bakar selama 50 minit @ hingga masak....
- Api atas bawah... suhu 160-170c (oven haruslah panaskan 10 minit terlebih dahulu sebelum bakar kek)....
- Kek siapppp!!.
- Selamat Mencuba!!.
Begitulah pembahasan Kek Marble Lembut terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel situs ini bermanfaat suport saya dengan cara bagikan postingan artikel situs ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga mem-bookmark halaman website ini dengan judul Kek Marble Lembutkonten ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga artikel ini bersumber dari https://www.cookpad.com
0 komentar:
Posting Komentar