Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Minggu, 29 Maret 2020

Resep Kek Lapis Masam Manis Versi AirFryer

Kek Lapis Masam Manis Versi AirFryer ~ memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita, salah satunya kalian. Mereka memang telah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. Berikutnya adalah gambar seputar Kek Lapis Masam Manis Versi AirFryer yang bisa kalian jadikan wawasan. Boleh cuba resipi kek kukus yang ada rasa masam manis sedap. Adunan kek gebu warna-warni yang dilapiskan asam masam yang menarik mata.yang memandang.. Sudahlah cantik berwarna warni, keenakan rasanya beri kepuasan kepada mereka yang menikmatinya.

Kek Lapis Masam Manis Versi AirFryer Cara Cara Menyediakan Resepi Kek Lapis Sarawak. Pukul kesemua Bahan A sehingga kembang dengan kelajuan yang maksima. All time favorite in every branch of Mira Cake House. anda mampu memasak Kek Lapis Masam Manis Versi AirFryer manfaatkan 9 bahan 5 langkah. Berikut cara anda untuk memasaknya.

Bumbu dan bahan untuk memasak Kek Lapis Masam Manis Versi AirFryer

  1. Selain itu juga tambahkan Buttercup 1 Cup.
  2. Anda membutuhkan Gula halus/kastor 3/4 cup.
  3. Sediakan juga Haw Flakes @ Asam Manis 2 pek.
  4. Anda perlu Biskut Marrie 2 Cup (hancurkan).
  5. Anda perlu Telur 5 Biji Gred A.
  6. Siapkan juga Baking Powder 1sk.
  7. Anda Memerlukan Pewarna Terpulang Color x 2 color.
  8. Siapkan juga Esen Vanila 1sb.
  9. Sediakan juga Susu pekat 2 sb.

Warna hijau dan kuning dilapis dengan masam manis (Haw flack) menghasilkan kek kegemaran ramai. Rasa masam manis akan terasa setiap kali makan kek ini. Kek yang paling laris di setiap cawangan Mira Cake house. Aneka Kek Lapis Sarawak, Mufin, Tart, Biskut dan Masakan.

Langkah cara membuat Kek Lapis Masam Manis Versi AirFryer

  1. Mixer buttercup + gula hingga kembang berwarna putih. Kemudian masukkan telur. Pecah kan telur terlebih dahulu. Masukkan 1 per satu.
  2. Hancurkan biskut marrie guna blender kasar atau drymill hingga dapat kuantiti serbuk marrie 2 cup. Kemudian campurkan sekali dengan adunan butter gula dan telur tadi.
  3. Putar lagi. Masukkan esen vanila, baking powder, susu pekat. Dah sebati bahagikan acuan menjadi 2 bahagian. Bahagikan mengikut color. Saya buat 1 hijau dan 1 lemon yellow.
  4. Sementara tu standby loyang, mulakan lapisan pertama, bakar guna AF selama 5 min untuk setiap lapisan. Lapisan pertama bakar 5 minit kemudian keluarkan susunkan haw flakes. Ulangi hingga hapis melapis. Guna suhu 160 untuk 5 min setiap lapisan. Ulangi hingga habis. Lapisan terakhir bakar lagi sekali suhu 120 untuk 20 minit guna air fryer..
  5. Selamat mencuba ❤️.

Bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kek lapis masam manis dan cara memasak kek lapis sehingga siap untuk dimakan. Resepi yg biasa saya gunakan untuk membuat kek lapis sarawak. Pemilihan warna, saya ambil ilham daripada blog Dayang. Resipi Kek Cawan Resipi Pencuci Mulut. Pandan Gula Melaka Cup Cake dengan Italian Frosting yang sedap! - masam manis.

Begitulah pembahasan Kek Lapis Masam Manis Versi AirFryer terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel situs ini bermanfaat suport kami dengan cara bagikan postingan artikel blog ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga mem-bookmark halaman blog ini dengan judul Kek Lapis Masam Manis Versi AirFryerpostingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga postingan ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label