Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Jumat, 27 Maret 2020

Cara memasak Kek Keju NUTELLA CIP COKLAT

Kek Keju NUTELLA CIP COKLAT ~ memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita, salah satunya kalian. Mereka memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. Seterusnya adalah gambar berkaitan dengan Kek Keju NUTELLA CIP COKLAT yang bisa kamu jadikan contoh.

Kek Keju NUTELLA CIP COKLAT kamu bisa membuat Kek Keju NUTELLA CIP COKLAT gunakan 17 bahan 9 langkah. Inilah cara anda untuk membuatnya.

Bahan dan bumbu untuk memasak Kek Keju NUTELLA CIP COKLAT

  1. Anda Memerlukan 👉Bahan Kerak.
  2. Kamu perlu 220 gm Oreo tanpa krim dihancurkan.
  3. Kamu butuh 4 sudu besar Mentega Cair.
  4. Silahkan kamu persiapkan 25 gm Kacang Badam Panggang dicincang.
  5. Kamu perlu 👉Bahan Kek Keju.
  6. Silahkan sobat siapkan 500 gm Keju Krim (Tatura CREAM cheese)suhu bilik.
  7. Silahkan sobat persiapkan 125 gm Gula kastor.
  8. Selain itu juga tambahkan 1 sudu teh Esen vanila.
  9. Kamu siapin 2 biji Telur.
  10. Silahkan sobat persiapkan 100 gm Coklat Gelap Compound (Tulip) dicairkan.
  11. Kamu membutuhkan 100 gm NUTELLA.
  12. Silahkan kamu persiapkan 1 sudu besar Tepung serbaguna.
  13. Silahkan sobat siapkan 100 gm Krim Putar dingin.
  14. Persiapkan 75 gm Cip Coklat Separa Manis Hershey's.
  15. Siapkan juga 👉 Hiasan.
  16. Anda membutuhkan Secukup rasa Krim putar.
  17. Silahkan kamu siapkan Secukup rasa HERSHEY'S Cip Coklat.

Step by step cara memasak Kek Keju NUTELLA CIP COKLAT

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Sediakan loyang (loose-base pan) berukuran 20 cm dan tinggi 7 cm, sapukan dengan marjerin dan alaskan bahagian dalam dan tepi loyang dengan kertas minyak, kemudian balutkan bahagian luar loyang dengan kertas aluminium, supaya air tidak meresap apabila Kek Keju Coklat sedang dibakar.
  3. Campurkan semua bahan untuk kerak, gaul rata dan tuangkan ke dalam loyang, ratakan dan padatkan. Simpankan di dalam ruang pembeku selama 1 jam/bakar selama 10 minit pada suhu 170 darjah Celsius.
  4. Adunkan pada kelajuan sederhana, keju krim, gula kastor dan esen vanilla, adunkan sehingga lembut dan sebati, masukkan coklat cair, dan NUTELLA pukul sehingga bercampur rata, masukkan telur satu demi satu, pukul sehingga sebati, akhir sekali masukkan tepung serbaguna, dipukul lagi sehingga bercampur rata, ketepikan..
  5. Pukul krim putar sehingga kaku, kemudian masukkan ke dalam adunan Kek Keju Coklat, gaul secara perlahan menggunakan spatula dengan teknit melipat, masukkan sebahagian cip coklat, tuangkan adunan ke dalam loyang berisi bahan kerak, ratakan dan taburkan cip coklat di atasnya..
  6. Panaskan ketuhar pada suhu 180 darjah Celsius selama 10 minit, bakarkan Kek Keju NUTELLA CIP COKLAT selama 50-60 minit dengan teknik Bain marie. Selepas masak, keluarkan dan biarkan sehingga sejuk. Selepas sejuk, simpankan Kek Keju Coklat di dalam peti sejuk selama 4 jam/semalaman. Keluarkan Kek Keju Coklat dan potong menggunakan pisau tajam yang telah dicelupkan ke dalam air panas, kemudian dikeringkan.
  7. Kek Keju NUTELLA CIP COKLAT sedia untuk dihidangkan 🤤🤤🤤🤤 hiaskan dengan krim putar dan taburkan sedikit cip coklat di atasnya..
  8. Nikmatilah 😘😘😘😘.
  9. Selamat mencuba dan semoga berjaya.

Begitulah pembahasan Kek Keju NUTELLA CIP COKLAT terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel blog ini bermanfaat suport kami dengan cara bagikan postingan artikel situs ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga menandai halaman website ini dengan judul Kek Keju NUTELLA CIP COKLATpostingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga artikel ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label