Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Sabtu, 22 Februari 2020

Tutorial memasak Kek Batik KoLo

Kek Batik KoLo ~ memang waktu ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita, salah satunya sobat. Mereka memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Next adalah gambar seputar Kek Batik KoLo yang dapat Anda jadikan wawasan.

Kek Batik KoLo anda sanggup membuat Kek Batik KoLo gunakan 7 bahan 8 langkah. Berikut cara anda untuk memasaknya.

Bahan-bahan untuk memasak Kek Batik KoLo

  1. Kamu siapin 1 pek biskut Meri 300g.
  2. Sediakan 1 buku spread / butter 250g.
  3. Kamu butuh 1/2 cawan susu pekat manis.
  4. Anda perlu 1/2 cawan serbuk koko.
  5. Anda Memerlukan 1/2 cawan milo.
  6. Kamu perlu 1 biji telur.
  7. Silahkan kamu persiapkan 1/4 cawan air.

Step by step cara memasak Kek Batik KoLo

  1. Api kecil, cairkan spread/butter bersama susu..
  2. Campur kan serbuk koko dan milo. Kacau sebati, tidak berketul-ketul. Pecah kan telur dan kacau lagi..
  3. Masukkan biskut yg telah dipatah-patah (sy guna Cap ping-pong). Masukkan air. Gaul rata dan tutup api..
  4. Alaskan loyang @ bekas dengan plastik. Renjiskan dengan air sedikit sebelum masukkan adunan kek batik. Padatkan dan rata kan permukaan kek..
  5. Biarkan pada suhu bilik sebelum simpan di dalam peti sejuk. Sedia dipotong dan dinikmati selepas beberapa jam..
  6. Tips = Jika ingin kan rasa milo yg kuat, kurang kan koko dan lebih milo..
  7. Tips = Rasa ini sememangnya manis yg biasa, jika ingin kan lebih manis, lebih kan susu pekat..
  8. Tips = Jika keluar kan kek dari peti sejuk, biarkan seketika dalam 10 minit sebelum dipotong untuk memudahkan potongan..

Begitulah pembahasan Kek Batik KoLo terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport kita dengan cara bagikan postingan artikel blog ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga mem-bookmark halaman blog ini dengan judul Kek Batik KoLoartikel ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga artikel ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label