Kumpulan Tentang Resep Masakan Lengkap

Kamis, 20 Februari 2020

Resep Resepi Kek Marble Susu Yang Lembut, Moist Dan Gebu Sukatan Cawan

Resepi Kek Marble Susu Yang Lembut, Moist Dan Gebu Sukatan Cawan ~ memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan contoh. Seterusnya merupakan gambar tentang Resepi Kek Marble Susu Yang Lembut, Moist Dan Gebu Sukatan Cawan yang bisa kamu jadikan wawasan.

Resepi Kek Marble Susu Yang Lembut, Moist Dan Gebu Sukatan Cawan kamu sanggup membuat Resepi Kek Marble Susu Yang Lembut, Moist Dan Gebu Sukatan Cawan memakai 11 bahan 4 langkah. Inilah step by step untuk memasaknya.

Komposisi untuk memasak Resepi Kek Marble Susu Yang Lembut, Moist Dan Gebu Sukatan Cawan

  1. Anda perlu Bahan-bahan :.
  2. Kamu siapin 4 biji telur.
  3. Kamu siapin 1 cawan mentega atau 250 gm butter.
  4. Sediakan juga 1 cawan gula halus.
  5. Silahkan kamu persiapkan 2 cawan tepung gandum.
  6. Kamu butuh 1 sudu teh baking powder.
  7. Persiapkan 1/2 sudu teh baking soda.
  8. Sediakan 2 sudu besar susu tepung.
  9. Kamu siapin 1 sudu kecil esen vanila.
  10. Kamu butuh 2 sudu besar serbuk koko.
  11. Selain itu juga tambahkan 2 sudu besar air panas.

Intruksi cara membuat Resepi Kek Marble Susu Yang Lembut, Moist Dan Gebu Sukatan Cawan

  1. Cara-cara : 1. Pukul butter bersama gula sampai kembang. 2. Kemudian masukkan esen vanila dan juga susu tepung dan putar rata 3. Kemudian masukkan telur satu persatu dan pukul lagi hingga kembang 4. Masukkan tepung yang sudah diayak bersama baking powder dan baking soda dan putar rata dengan kelajuan rendah. Dah siap, ketepikan sekejap 5. Sediakan bekas lain masukkan serbuk koko dan juga air panas dan kacau hingga larut 6. Ambil beberapa senduk adunan dan gaul rata dengan pes koko tadi.
  2. 7. Sediakan loyang 9" yang telah dialas dengan kertas dan ambil dalam beberapa sudu besar adunan coklat terlebih dahulu letak di tengah - tengah loyang kemudian letak adunan yang biasa 8. Buat secara berselang seli sampai habis. Ambil lidi dan lorekkan jadi corak marble 9. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 150 dan bakar selama 40 minit 10. Boleh cucuk dengan lidi di tengah kek nak tahu masak ke tidak, tak melekat tanda masak lah ya..
  3. 11. Jangan terlebih masak lah ya takut tekstur kek kering Keluarkan dari oven, nanti loyang suam sikit boleh terbalikkan atas redai, tunggu kek sejuk sepenuhnya boleh dihidangkan.
  4. Sudu besar untuk sukatan metrik jangan guna sudu biasa sama juga dengan cawan.

Begitulah pembahasan Resepi Kek Marble Susu Yang Lembut, Moist Dan Gebu Sukatan Cawan terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport saya dengan cara share postingan artikel situs ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga mem-bookmark halaman blog ini dengan judul Resepi Kek Marble Susu Yang Lembut, Moist Dan Gebu Sukatan Cawankonten ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga konten ini bersumber dari https://www.cookpad.com

0 komentar:

Posting Komentar

Label